Ragnhild er med på laget!

Liverpoolfestivalen styrker laget og får med seg selveste Ragnhild Lund Ansnes! Denne damen er kjent for de aller fleste av oss som har et hjerte som banker ekstra for Liverpool. Ragnhild skal bidra i forkant av festivalen og blir også å se på forskjellige scener i løpet av festivalhelgen!

Ragnhild Lund Ansnes kommer til Liverpoolfestivalen
Ragnhild Lund Ansnes kommer til Liverpoolfestivalen

Liverpoolfestivalen har knyttet til seg masse dyktige personer underveis i planleggingen av det som skal bli Skandinavias største festival i sitt slag. Nå har vi skutt innerblink og knyttet til oss en av de beste, med skyhøy kompetanse på klubben, byen og hva det betyr av å være supporter av verdens beste fotballklubb. Vi er ganske stolte og utrolig glade over å få med Ragnhild Lund Ansnes på laget!

"Verdens beste Liverpool har solgt svært godt og har ligget på topplistene de siste ukene  Foto: Privat
"Verdens beste Liverpool har solgt svært godt og har ligget på bestselger listene de siste ukene Foto: Privat

Journalisten, forfatteren, foredragsholderen, hotelleieren og sist men ikke minst, supporteren Ragnhild, vil være vår representant i Liverpool. Her vil hun blant annet være kontaktperson mot eksisterende og potensielle samarbeidspartnere. Når vi først har fått henne med på laget så er det jo selvfølgelig at hun også skal bidra med pennen sin på hjemmesiden vår.


…..og hun kommer selvfølgelig til Gjøvik!

Under festivalen vil Ragnhild ha mange jern i ilden. Det er få som har arrangert flere meet&greet enn henne og derfor er det en selvfølgelighet at hun leder de aller fleste av disse under festivalhelgen på Gjøvik. I tillegg vil hun være vertinne under supportermiddagen på fredag kveld sammen med Jamie Webster og to Liverpool-legender. (UTSOLGT) Det ryktes også at det kan bli en live podcast fra festivalen med, ja du skjønte det, Ragnhild som programleder. Og bli ikke overrasket om hun dukker opp flere steder. Vel, vi må jo nesten ta en prat med damen som omtrent akkurat nå har kommet ut av en tre måneders karantene!

Her kan du bestille "Verdens beste Liverpool" og andre av Ragnhilds bøker

Først og fremst Ragnhild, gratulerer så mye med boksuksessen «Verdens beste Liverpool»! Den har jo solgt utrolig bra. Hadde du forventet det?

Tusen takk! Nei, jeg kunne ikke drømme om at boka slo så godt an. Dette var ei bok jeg lenge har hatt lyst å skrive, ei bok som også kan få barna til å lese om klubben vår og det var ikke minst en utrolig god trøst å kunne skrive denne under den lange lockdown i England og en sommer med mange restriksjoner. «Verdens beste Liverpool» var en meningsfull jobb og glede i en veldig vanskelig tid - og derfor er det rørende hvordan så mange har kjøpt boka og gir meg så gode tilbakemeldinger. Jeg har hatt den overveldende gleden av å være på bestselger-lista helt siden boka ble sluppet i oktober - og er fortsatt på topp 10 lista over mest solgte faktabøker (både barn og voksne) og har vært topp 3 mest solgte barne - og ungdomsbøker både i oktober og november.

Det sier mye om hvor sterkt Liverpool FC står i Norge - men samtidig har jeg jo skrevet fire bøker om klubben før denne - og aldri opplevd noe lignende. Tredje opplag ble trykket bare en måned etter bokslipp - til tross for at alle boksigneringer og bokslipp-arrangement måtte avlyses.

Høsten har vært har økonomisk tøff for oss som driver Hotel Tia - men våren ser mye lysere ut takket være boksalget. Så hjertelig tusen takk til alle som har kjøpt bok!


Juletilbud på festivalpass


Det er jo egentlig en barnebok men det ryktes at de aller fleste leserne har passert konfirmasjonsalderen for mange år siden. Til og med Arne Scheie har lest og anbefaler den på det varmeste. Var det overraskende at det skulle bli en bok for hele familien?

Det overrasket meg ikke, fordi jeg har ikke undervurdert ungene. De er kunnskapsrike fans - og tåler å lese ordentlige tekster så lenge historien er god og man ikke jåler seg med for vanskelige ord, og setter punktum ofte.

Så dro jeg ut faktaforklaringer ut i egne bokser for nye fans og de yngste - slik at de voksne erfarne supporterne bare kan kose seg med de gode historiene. Så jeg har skrevet ei bok for de mellom 8 og 100 år...Dette er din femte bok med Liverpool FC som tema, hvis vi tar med biografien til Bruce Grobbelaar. Hvilken av bøkene er du mest stolt av?

Jeg er stolt av flere egentlig. Debuten Liverpoolhjerter fordi det var et så stort prosjekt: tre år i Liverpool-miljøet og innsamling av over 1000 supporter-historier, Liverpoolkapteiner fordi ingen andre har dybdeintervjuet så mange av Liverpools største kapteiner, der flere av dem delte sin livshistorie for første gang. Og to av den offentlig for siste gang (Ron Yeats og Tommy Smith). Det var sterkt.


Også synes jeg det er litt kult at Bruce Grobbelaar valgte å la meg få skrive hans selvbiografi på engelsk. Det er ikke mange jenter som har skrevet biografiene til så store fotball-profiler. Og Bruce sin historie er helt utenom det vanlige. Anbefaler alle å lese «Life in a Jungle». Alt han har opplevd av borgerkrig og match-fiksing - beskyldninger og smiler og ler likevel fortsatt hver dag. Det er inspirerende.

Ragnhild Lund Ansnes sammen med Steven Gerrard og Jamie Carragher. Foto: Tony Woollisc
Ragnhild Lund Ansnes sammen med Steven Gerrard og Jamie Carragher. Foto: Tony Woollisc

Du har bodd i Liverpool siden sommeren 2016 og for 2,5 år siden startet dere opp Hotel TIA som har blitt et must å besøke for alle norske supportere foran kampene. Selv om det er tøffe tider nå så må jo dette ha vært et eventyr?

Ja, det er gøy å ha to barn på 11 og 14 som nå er bedre i engelsk enn foreldrene og vi har fått så mange gode venner her og opplevelser for livet. Liverpool er en av verdens beste byer - også som fastboende!


Nå er du altså involvert i Liverpoolfestivalen. Hva gleder du deg mest til under festivalen?

Gleder med til å treffe alle Livergirlsene igjen og til middagen med legendene og Webster.


Festivalen og Covid 19


Tidligere i høst hadde vi en spørreundersøkelse blant landets supportere og spurte blant annet om hva som var det viktigste folk ønsket å oppleve på festivalen. Et overveldende flertall sa at fellesskapet var viktigst. Synes du det er overraskende?

Nei. Det er fellesskapet og hvor inkluderende Liverpool-fansen er som gjorde at jeg falt for klubben. Hvordan alle er velkommen uten å bli målt i status.Er Liverpool-supportere annerledes enn andre eller er det bare slik at vi mener det selv?

Tja. Jeg tror at flere supporterklubber er ganske like oss. Og man kan jo ikke putte alle LFC-fans i en boks. Vi er et bredt spekter av ulike folk som har LFC til felles. Det er nettopp mangfoldet jeg liker best.


Det er fellesskapet og hvor inkluderende Liverpool-fansen er som gjorde at jeg falt for klubben.

Du har møtt mange nåværende og tidligere spillere. Er det mulig å plukke ut en favoritt?

Det var helt klart størst å intervjue Steven Gerrard. Jobba i 5 år for å få det intervjuet og resultatet kan du lese i Liverpoolkapteiner. For en fin fyr. Eneste gang jeg har vært litt starstruck.


...Så spørsmålet som vi stiller alle våre intervjuobjekter. Hvor var du da vi slo Barcelona 4 – 0 i CL semifinalen?

På The Kop! For en opplevelse! Var døv på et øre etterpå og kunne ikke sove etterpå. Skyhøyt adrenalin-nivå. Min beste kampopplevelse.


Helt til slutt. Kan du gi oss tre gode grunner til at folk bør ta turen til Liverpoolfestivalen?

1) Fordi det kommer til å bli et møtested for flotte folk og sjansen til å få mange nye venner for livet som skjønner deg og din lidenskap.

2) Fordi vi skal levere uforglemmelig innhold.

3) Fordi Jamie Webster er fantastisk live.


 

VI HAR JULETILBUD PÅ FESTIVALPASS I HELE DESEMBER!


Covid 19 oppdatering:

Hvis festivalen blir avlyst eller restriksjoner forhindrer oss fra å gjennomføre et trygt arrangement så vil festivalpass blir refundert. Det vil også være mulig å overføre festivalpass til Liverpoolfestivalen 2022

233 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle