Jammen, kan vi ikke lage festival a?

Oppdatert: 16. des. 2020

Det fleste har allerede lest om bakgrunnen for at det blir Liverpool-festival på Gjøvik. Dette var faktisk en idè som hadde ligget i bakhodet på en lokal supporter noen år. Vi tok en prat med han som kanskje er hovedårsaken til at Liverpoolfestivalen ser dagens lys!


Jaran Pedersen er en av personene bak Liverpoolfestivalen  Foto: Brynjar Eidstuen/Oppland Arbeiderblad
Jaran Pedersen er en av personene bak Liverpoolfestivalen Foto: Brynjar Eidstuen/Oppland Arbeiderblad

Historien bak festivalen er kjent for de aller fleste som har fulgt med på artiklene vi har lagt ut (se lenke under hvis det gikk deg hus forbi) men nå har vi pratet med Jaran Pedersen, han som en sen kveld på stampuben snøvlet frem, "Jammen, kan vi ikke lage festival a?"


Tusen takk Jose Mourinho


Jaran er leder i Liverpoolsupportere Gjøvik og har vært blodrød siden 1975, han jobber til daglig som salgsleder i bank, har tre egne gutter og tre stedøtre, og siden det ikke var nok med egne unger så har familien også åpnet hjemmet for en fosterdatter.

Det høres ut som travle dager, hvordan har man tid til festival og supporterforening oppe i alt dette?

Nå bør det nevnes at ungene er voksne og ute av redet så i hjemmet er det egentlig bare meg, fruen og Victoria, vår fosterdatter. Men uansett, det er aldri noe problem å få tid til ting hvis man liker det man gjør og det samtidig gir energi tilbake. Det er jo egentlig en vinn vinn situasjon!


Juletibud på festivalpass


Tilbake til årsaken til at det blir Liverpool-festival på Gjøvik. Var det virkelig slik at du hadde tenkt på dette i flere år?

Ja, det er sant. I utgangspunktet så tenkte jeg egentlig festival, en hvilken som helst festival som ingen hadde tenkt på før. Etter hvert så ble den tanken til at det bør være en festival for Liverpool-supportere, for det hadde ingen gjort før, i hvert fall ikke i det formatet vi skal gjøre det.

At festivalen oppsto en sen kveld på Hematt (stampuben for lokale røde supportere, red anm) er delvis sant. Vi satt i seiersrusen etter 3 – 1 mot United og var rimelig høye på oss selv. Det hadde vært stinn brakke og vi snakket om engasjementet vi opplevde blant lokale Liverpool-supportere og at vi var i ferd med å bli en av landets største Liverbirdsklubber. Hva skulle vi gjøre nå for å toppe den opplevelsen vi hadde hatt siden oppstarten av foreningen et knapt år tidligere?

Hematt var stamstedet til supporterne på Gjøvik inntil det gikk konkurs i sommer pga. Korona krisen. Dette var plassen hvor Liverpoolfestivalen ble født  Foto: Jonny Isaksen
Hematt var stamstedet til supporterne på Gjøvik inntil det gikk konkurs i sommer pga. Korona krisen. Dette var plassen hvor Liverpoolfestivalen ble født Foto: Jonny Isaksen

Meld deg på nyhetsbrevet


Og svaret var å lage Liverpoolfestivalen?

Det var en av flere ting men det var den vi våknet opp med dagen etter og som vi stadig vekk snakket om når vi var samlet, enten på puben eller i styremøtene. Etter hvert så skjønte vi at det også kunne la seg realisere hvis vi knyttet til oss den kompetansen og erfaringen vi trengte. Det meste av kompetansen hadde vi allerede i egne rekker og målbevisst arbeid med å få inn gode folk i styret gjorde oss enda bedre rustet. Vi hadde egentlig planer om å realisere festivalen allerede i år men heldigvis skrinla vi de planene, ikke på grunn av Covid 19 men fordi vi så at formatet vi ønsker å presentere tar lenger tid å planlegge, utvikle og rigge i stand enn tiden vi hadde hatt hvis vi skulle gjort det i år.


Festivalen og Covid 19


Noe av det beste med å være med på dette er at jeg lærer utrolig mye om hvilket puslespill en slik stor festival er og hvor utrolig mange brikker som skal plasseres riktig, og til riktig tid.


Hva er din rolle i jobben rundt festivalen?

Sånn det er nå så vi alle litt poteter men har definerte ansvarsområder. Jeg har ansvaret for PR, presse og medier og man kan vel muligens kalle det en slags kommunikasjonssjef. Det trives jeg veldig godt med. Vi har så dyktige folk i styringsgruppen, folk som til sammen har masse kompetanse på å utvikle og arrangere festivaler, konserter og eventer. Det er jo nesten for godt til å være sant at vi har klart å samle en slik gjeng i et lokalt styre for en Liverbirdsklubb, men det er helt sant!

Noe av det beste med å være med på dette er at jeg lærer utrolig mye om hvilket puslespill en slik stor festival er og hvor utrolig mange brikker som skal plasseres riktig, og til riktig tid.


På Gjøvik


Hva er det beste med å være med på dette?

Siden jeg har det ansvarsområdet jeg har så er det jeg som står for det meste av kommunikasjon ut mot supporterne og presse, og som sitter i andre enden når noen lurer på noe eller har tips om smått og stort, eller bare vil gi en tilbakemelding. Det er utrolig artig, jeg har faktisk blitt kjent med masse supportere over hele landet siden vi lanserte festivalen i sommer. Daglig får jeg mail, meldinger og kommentarer i sosiale medier som jeg må besvare, og en og annen telefonsamtale blir det også.

Heldigvis så er det mange som deler min drøm om å få Kevin Keegan til Gjøvik

Men dette må jo ta mye tid?

I den fasen vi er i nå så blir det gjerne et par-tre timer hver dag med diverse oppgaver relatert til festivalen. Men det er jo morsomt, det er jo Liverpoolfestivalen vi snakker om! Men det er klart at det er greit å koble ut litt innimellon men tar meg selv i å sjekke telefonen for å se om det har kommet flere meldinger, kommentarer, sjekke festivalpass-salget eller besøkstall på hjemmesiden. OK, jeg er festival entusiast!


Byens «Klopp-heads» slår på stortromma: Vil ha 1500 supportere til Liverpool-festival på Huntonstranda (A-media +)


Hvem er du drømmer om å oppleve på festivalen?

Oi, det er så mye rundt festivalen jeg drømmer om og det aller viktigste for meg er at Liverpool-familien samles. Når vi jobber med booking og program så må vi faktisk legge til side egne drømmer om Liverpool-legender og artister og lytte til hva de som kommer til festivalen vil ha. Heldigvis så er det mange som deler min drøm om å få Kevin Keegan til Gjøvik og jeg har allerede fått trumfet gjennom en av mine største musikalske ønsker, nemlig å få OsloCityFuckBoy til festivalen. Det tror jeg blir en meget positiv overraskelse for mange.


Følg Liverbirds Norge på Facebook

Jaran møtte Kevin Keegan i 2019 og vil gjerne møte han igjen!
Jaran møtte Kevin Keegan i 2019 og vil gjerne møte han igjen!

Og det snakkes om Jamie Webster

Gjør det? Hmmm, vi holder jo kortene tett til brystet men kan jo innrømme at det sendes en del engelskspråklige mail ut fra mailboksene våre om dagen. Og vi har vel kanskje sendt en i retning Jamie også, og kanskje fått svar. For å være seriøs, det er krevende å forhandle med artister og legender men vi er har veldig tro på at vi skal kunne presentere noen gode navn om ikke altfor lenge. Hvis noen av leserne her virkelig har lyst til å få Jamie til festivalen så send han gjerne noen ord og fortell han at du vil ha han til Gjøvik neste år!


Festival camp midt i byen


Men hva med Covid 19 og restriksjoner som kanskje varer langt utover neste år?

Vi planlegger som om at verden er omtrent tilbake til normalen men vi har det med i bakhodet. Det er slik at vi sikrer oss i alle kontrakter som undertegnes at vi ikke løper noen økonomisk risiko om festivalen blir avlyst, og vi har gått ut til alle som ønsker å kjøpe festivalpass og garantert at de får pengene tilbake hvis det skulle skje. Uansett så gjør vi en så stor jobb rundt forberedelser til festivalen nå at om den blir avlyst så har vi lagt grunnlaget for Liverpoolfestivalen 2022!


Hvorfor bør folk kjøpe festivalpass?

Det korte svaret er, fordi du får oppleve noe du aldri har opplevd før. Det litt mer utfyllende svaret er at dette faktisk er en festival som arrangeres for supportere, med supportere som hovedattraksjonen, laget av supportere. Vi er supportere og vet hva supportere vil ha, vi lager på en måte en festival som vi selv har drømt om å delta på. Når ingen andre har gjort det så tenkte vi at da får vi gjøre det!Covid 19 oppdatering:

Hvis festivalen blir avlyst eller restriksjoner forhindrer oss fra å gjennomføre et trygt arrangement så vil festivalpass og andre billetter bli refundert. Det vil også være mulig å overføre festivalpass til Liverpoolfestivalen 2022

230 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle