Her er noen av legendene du vil møte på festivalen og flere navn kommer! 
Covid 19 oppdatering: Hvis festivalen blir avlyst eller restriksjoner forhindrer oss fra å gjennomføre et trygt arrangement så vil festivalpass blir refundert. Det vil også være mulig å overføre festivalpass til Liverpoolfestivalen 2022

BRUCE GROBBELAAR

bruce.jpg

Bruce Grobbelaar kan se tilbake på en svært suksessrik karriere. Fra han tok over keeperjobben etter legendariske Ray Clemence og til han 13 år senere gikk ut av klubben så kunne han smykke seg med Europacupmesterskap, flere FA- og ligacupmesterskap og hele seks ligamesterskap. Det er en skikkelig Liverpool-legende som kommer til Gjøvik!

I perioden 1981–1994 spilte Bruce Grobbelaar 627 kamper for Liverpool. Den tidligere Liverpoolkeeperen kan også skryte av å ha bidratt til masse sølvtøy i skapene på Anfield. Vi gleder oss til å få besøk av denne usedvanlig trivelige karen under Liverpoolfestivalen!

Bruce Grobbelaar med selvbiografien Life in a jungle

63 åringen spilte altså på Liverpools lag i det vi må kalle en gullæra for klubben. 80 tallet står igjen som det aller beste ti-året i klubbens historie. Å møte Bruce og høre på de 1 000 historiene han kan fortelle fra det som skjedde på banen og ikke minst det som skjedde utenfor, er svært god underholdning. Historiene fortelles med glimt i øyet og stor innlevelse. Du kan glede deg til å bli bedre kjent med Mr. Grobbelaar i august. Han er på plass hele festivalhelgen!

DAVID FAIRCLOUGH

_96045581_fairclough_getty.jpg

Mange av oss minnes med glede rødtoppen som kom fra eget juniorsystem og som snart fikk kallenavnet Supersub.    
63 åringen David Fairclough er født og oppvokst i Liverpool og spilte seg via klubbens U18 lag inn i A-stallen. Spissen debuterte i 1975 og kunne notere seg for for 7 mål på 14 kamper, i en sesong som la grunnlaget for kallenavnet Supersub, i 9 av kampene kom han inn som reserve. Det hører også med til historien at klubben vant både serien og UEFA cupen den sesongen.


Da Fairclough debuterte i 1975 så var det på et lag med store profiler som Ray Clemence (RIP) Phil Neal, John Toshack, Ian Callaghan, Terry McDermott og Kevin Keegan for å nevne noen. Og gjennom årene i rødt skulle han også spille sammen med andre store profiler og legender som var med og farget England og Europa rødt!


I 1977 kom kanskje Faircloughs mest berømte mål da Liverpool måtte score to mål mot  St. Etienne i Europacupen for å gå videre. 20 minutter før slutt kom Fairclough inn på banen, og etter seks minutter satte han ballen i mål foran «The Kop». TV-kommentatoren Gerald Sinstadt utbrøt: «Supersub strikes again».

John Aldridge

aldridge.jpg

Det er en svært hyggelig fyr som tar turen til Liverpoolfestivalen i august. Aldo har masse historier på lager og ser ut til å trives svært godt sammen med supporterne. Han fikk tre og en halv sesong i Liverpool-trøya men står likevel igjen som en av de aller beste og mest effektive spissene vi har hatt. 104 kamper og 64 mål sier det meste, i tillegg så er han født og oppvokst i Liverpool. Sånn blir du legende!

John «Aldo» Aldridge ble hentet inn til klubben midt i 1986/87 sesongen for å erstatte Ian Rush. For å legge minst mulig press på Aldo så valgte manager Kenny Dalglish å gi han drakt nummer 8 i stedet for Rush` sin tidligere drakt, nummer 9. Den første hele sesongen bøttet han inn hele 29 mål på 45 kamper og fulgte opp neste sesong med hele 31 mål.

 

Aldo er født og oppvokst i Liverpool men har representert Irland på fotballbanen. Bestemoren var irsk og da Aldo ble forespurt om å spille for Irland så takket han ja. Det ble 69 landskamper og 19 mål før hans siste landskamp i oktober 1995. Aldo avsluttet fotballkarrieren i «Liverpool» klubben Tranmere og var manager for samme klubb i perioden 1995 – 2001.