top of page
Legendene 
Dette er legendene du vil møte under Liverpoolfestivalen 2023. De vil delta på meet and greets men bli ikke overrasket om en eller flere av dem slenger seg ned på samme bord som deg for å ta en øl og en prat! FLERE NAVN KOMMER

Sammy Lee

sammy lee.jpg

Sammy Lee var en del av det vi må kunne kalle storhetsperioden til Liverpool. Sammen med legender som Kenny Dalglish, Ian Rush, Alan Hansen og Jan Mølby med (mange) flere, viste han hvor nivået må ligge hvis du skal bli en legende. Gjennom de åtte årene han kledde seg i rødt så hentet han hjem ligatitler og annet sølvtøy i en skala som få kan drømme om. Han fikk 14 landskamper for England og har også notert seg på scoringslisten der.

 

Sammy la opp i 1991 men forlot ikke fotballen. Han har hatt en imponerende karriere som trener og manager. Han har vært flere perioder som assisterende manager i Liverpool i tillegg til England, Bolton, Southampton, Crystal Palace, Everton (!) og West Bromwich.

Sammy Lee vil være til stede hele helgen og deltar på flere meet and greets. Vi lover at dette er en hyggelig fyr som du ikke bør bli overrasket over om han setter seg ned ved bordet ditt for en øl og en prat. At det blir en interessant prat med en fotball faglig sterk fyr bør du ikke tvile på, og noen LFC historier får du sikkert med på kjøpet!

John Aldridge

aldridge.jpg

Det er en svært hyggelig fyr som tar turen til Liverpoolfestivalen i august. Aldo har masse historier på lager og ser ut til å trives svært godt sammen med supporterne. Han fikk tre og en halv sesong i Liverpool-trøya men står likevel igjen som en av de aller beste og mest effektive spissene vi har hatt. 104 kamper og 64 mål sier det meste, i tillegg så er han født og oppvokst i Liverpool. Sånn blir du legende!

John «Aldo» Aldridge ble hentet inn til klubben midt i 1986/87 sesongen for å erstatte Ian Rush. For å legge minst mulig press på Aldo så valgte manager Kenny Dalglish å gi han drakt nummer 8 i stedet for Rush` sin tidligere drakt, nummer 9. Den første hele sesongen bøttet han inn hele 29 mål på 45 kamper og fulgte opp neste sesong med hele 31 mål.

 

Aldo er født og oppvokst i Liverpool men har representert Irland på fotballbanen. Bestemoren var irsk og da Aldo ble forespurt om å spille for Irland så takket han ja. Det ble 69 landskamper og 19 mål før hans siste landskamp i oktober 1995. Aldo avsluttet fotballkarrieren i «Liverpool» klubben Tranmere og var manager for samme klubb i perioden 1995 – 2001.

bottom of page